Mijn “vriend” Rinus Isken


Rinus Isken, ja die van “het Korpsmariniersforum.nl”

Voert een soort ‘heilige vendetta’ tegen een goedlopende en georganiseerde stichting die zich bezighoudt met het er 'zijn' voor de (oud) mariniers die het even wat minder gaat, die getroffen zijn door ziekte of handicap of de nabestaanden van de overleden (oud) mariniers.

Deze week liet de heer Isken via zijn facebook pagina en die van “korps forum” weten dat hij een stichting had opgericht, plaatste een wervende tekst van een Doornse Notaris erbij en klaar was kees!
Ik wil eenieder altijd graag goed informeren dus hieronder de afdruk van de screenprint met daaronder mijn felicitaties en daar weer onder de inhoudelijke reactie van ‘onze’Rinus.
Tja, en dan is Rinus op zijn best. 
Zijn reactie die hij dan plaatst klopt van geen meter, dus kan ik niet anders dan dat aan de kaak stellen. Het kan toch niet zo zijn dat Rinus gewoon verkeerde informatie verspreid?


Natuurlijk vraagt zijn reactie om een antwoord, dus dit was mijn antwoord aan Rinus:

Aaaaah, Rinus,

Wat fijn dat je even reageert, het is altijd goed om even je stem te laten horen en te reageren op welgemeende felicitaties.

Jammer alleen dat het weer een beetje op z'n Rinus gaat, zoals we je de laatste jaren hebben leren kennen. Een beetje waarheid, een beetje suggestie en af en toe een keiharde leugen, om vervolgens te roepen dat je veel onrecht is aangedaan.

Wel zaken ontkennen dus (niet onder druk van Koepel of COM) maar niet even van de gelegenheid gebruik maken om gewoon eens even uit te leggen waarom je pas na zoveel jaar "rommelen" ( oh, vat het nou alsjeblieft niet te negatief op! ) uiteindelijk toch kiest voor een stichtingsvorm??

 Het feit dat de Notaris uit Doorn je een donatie heeft geschonken omdat hij je daarmee kennelijk beloond voor de klandizie, dat is natuurlijk prachtig en ach een beetje reclame voor deze man kan natuurlijk nooit geen kwaad!!
Trouwens Rinus, je geeft nogal stellig aan dat er van 'die andere Mariniers ziekenboeg' (die andere ziekenboeg heeft trouwens een formele stichtingsnaam zoals je ongetwijfeld weet namelijk:"Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds, de Mariniers Ziekenboeg"!) 
geen stichtingsakte zou zijn. 
Of zoals jij het noemt een 'Notariële akte'.

Hoewel jij juist beter weet, want je hebt al die papieren ongetwijfeld in je bezit via de 'goede contacten' die je hebt. Mochten ze je niet ter beschikking zijn gesteld dan stel ik voor dat je eens even bij die Notaris, die je zo gul heeft gesponsord, na te vragen of hij je even een kopie wil laten toekomen van de akte die notarieel is vastgelegd in het register en ook omschreven in het register van de KvK op : 29 december 2015

Weet je wat, misschien is het een idee dat je dan ook even je verontschuldigingen aan bied aan die "andere Mariniers ziekenboeg" voor het misbruiken van de stichtingsnaam op je eigen Forum en op de verschillende Facebook site's die onder je beheer vallen.
Het is zo jammer dat je al die energie die je nog steeds hebt (en geloof me daar heb ik werkelijk veel respect voor) niet aanwent om eens te kijken naar wat er mogelijk zou zijn binnen een samenwerkingsverband. Natuurlijk moet je dan over je eigen Ego heen stappen, maar man wat zou het je sieren en wat zou je er een respect mee afkunnen dwingen als de oude, verantwoordelijke Rinus weer zou opstaan.


O ja en als je dan toch lekker bezig bent kan je meteen een andere belofte in lossen, nadat je me uit het forum hebt gedonderd, zodat de discussie verstomde omdat een weerwoord aan je geven niet meer tot de mogelijkheden behoorde, spraken we af dat je ook al mijn bijdrages zou verwijderen. Maar ach, zoals het past bij Rinus, ook dat heb je maar gewoon zo gelaten omdat het je wel beter paste en, tja waarom zou je je afspraken ook nakomen, toch?

Ik ben nieuwsgierig naar de samenstelling van het bestuur van de pas opgerichte stichting, vanaf deze plek wens ik alle betrokkenen in ieder geval heel veel succes. Want, en laten we dat alsjeblieft niet vergeten, uiteindelijk gaat het om die (oud) mariniers en hun naaste omgeving die in een omstandigheid verkeren dat ze best zo af en toe een steuntje in de rug kunnen gebruiken!!!Tja en dan is Rinus Isken natuurlijk ook de beroerdste niet, hij reageert dan als volgt:
(NB: tot mijn spijt heb ik geen screen prints, daar Rinus te snel was met het verwijderen van de berichten, dus zult u het moeten doen met mijn weergave)
"Voor de lezers de oprichting is Niet onder druk van het COM of de Koepel, sterker nog tot op heden zijn wij geen lid van de koepel, de andere Mariniers Ziekenboeg is ook geen stichting, want daar is geen Notariële akte van." aldus Rinus Isken."

Tja, volharden in leugens en dat tegen beter weten in, is natuurlijk niet de manier om tot een constructief gesprek te komen, sterker de vraag is wil Rinus dat eigenlijk wel?

Ik heb hem als volgt geantwoord:
"Natuurlijk Rinus!!

Da’s ook nobel van je om mensen te informeren.
Probleem is dat je dat informeren op een manier doet die feitelijk onjuist is.  De verwijzing naar een besloten forum, waarin je niet accepteert dat iemand een weerwoord geeft en hem dus onmiddellijk bant. Dus vul ik het met het grootste genoegen voor je aan op een plek waar je wel je verhalen tegen het licht mag houden. Ik ben er namelijk een voorstander om mensen open en eerlijk te informeren en ze niet met halve en hele onwaarheden te bestoken.

Dat je verwijst naar "je eigen korpsforum" waar je een selectief voordeur beleid vertoont is een prima voorbeeld daarvan. Mensen die, soms, blindelings en zeker kritiekloos achter je aan lopen worden daar toegelaten en mensen die een andere mening hebben dan de jouwe of gewoon voorstanders zijn van 'openheid' en een discussie met je aangaan, worden gewoon eruit gegooid. Precies als nu dus, gewoon weer geen duidelijkheid, maar leugens! Jammer toch, weer een gemiste kans!

O begrijp me goed, natuurlijk ben ik graag bereid om het gesprek met je voort te zetten op “jou Forum” kan je meteen laten zien dat ik het helemaal mis heb wat dat deur beleid betreft. Dus verleen mij toegang tot “Korpsmariniersforum.nl” en we voeren het gesprek verder in de beslotenheid van je vriendenclub. Zie de uitnodiging met plezier te gemoed.
Groet,
Rob Barlage 

En ja hoor, de inkt was nog niet droog of daar was Rinus Isken al. Niet met een inhoudelijk antwoord, welnee gewoon zoals dat Rinus Isken altijd reageert, pissig dus:
"Rob Barlage ik heb jou geen antwoord gegeven maar de lezers op dit forum, en het Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds is van het Korps Mariniers Forum."

Kort daarna heeft hij dus alle berichtgeving op de openbaar toegankelijke Facebookpagina's verwijderd. Ik kwam daarachter omdat ik hem graag nog wat feiten wilde voor houden maar…… dat kan alleen nog maar op die pagina’s waar portier Isken het voordeur beleid bepaald en daar ben ik niet meer welkom.


Tja wat blijft er dan nog over?

Mijn eigen blog schrijven en die, bij deze, publiekelijk maken zodat eenieder er in ieder geval kennis van kan nemen van hoe de discussie is verlopen (O ja, even voor de goede orde, ik heb Rinus de tekst gewoon via mail toegestuurd, zou niet willen dat hij weer niet volledig geïnformeerd was 😉)

De mail luide als volgt:

Beste Rinus,

Als het even niet gaat zoals je wil, als iemand je leugens aan de kaak stelt, aantoont dat je moeite hebt om je afspraken na te komen en vervolgens dat gedrag ter discussie stelt, blijf je reageren op een manier die veel weg heeft van struisvogelpolitiek, gewoon je kop in het zand en terugtrekken op het eigen nest, waar je de mensen wel erg eenzijdig voorlicht en zeker geen ruimte geeft om een weerwoord te geven. 

Sterker, net als een paar jaar geleden heb je geen argumenten, slechts een blokkade om er zo toch maar vooral voor te zorgen dat alleen je eigen dubieuze visie te horen is.
Ik meen wat ik heb gezegd in mijn laatste reactie. 
Ik wil graag het gesprek met je aan gaan en op je forum of op je facebook pagina, maar dan wel op basis van de feiten.

Ik kwam trouwens nog een gezamenlijke verklaring tegen van jou, Dick en ene John Schouten, nu een paar jaar later werpt die verklaring toch ook een wat ander licht op het geheel als dat je doet voorkomen:


Ik wens Rinus natuurlijk, niets dan goeds en spreek de hoop uit dat hij op enig moment weer voor rede vatbaar gaat worden. 
Echt de “ouwe Rinus” was een stuk beter te pruimen dan dit verzuurde exemplaar!Reacties

 1. Op zoek naar de waarheid? Ik zou Peter R. de Vries inschakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, Gerard, het is op zich al fijn dat je niet anoniem gereageerd. Maar als dit nou je hele bijdrage is.............

   Verwijderen
 2. Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds is de naam van de stichting en niet de naam Mariniers ziekenboeg want die komt niet voor bij de KvK.

  Onderstaande bericht geeft aan dat de naam van het Korps Mariniers Forum was en blijft.

  Dit bericht is uit 2011 en komt uit het Arcief van het KMF
  Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds
  Gents, Rinus heeft mij gevraagd het “lief & leed fonds” dat van oorsprong is opgezet door Falo, een nieuwe start te geven. Ten gevolge van een verkeerde software instelling is helaas alle voorgaande communicatie verloren gegaan.

  De doelstelling van het “QPO Semper Fidelis Fonds” is om de mannen van ons forum die het door ziekte of ongeval even niet trekken, een bezoek te brengen, of op te peppen met een leuke attentie. De reden dat het fonds is ontstaan heeft direct te maken met het niet of onvoldoende aanwezig zijn van het “lief en leed” van de regionale C.O.M. afdelingen.

  Hierover is intussen door Ruud Zwart, mijzelf en het C.O.M. Nederland uitvoerig overleg geweest. Wij kijken met belangstelling uit naar merkbare verbeteringen. Ruud is intussen toegetreden tot het nieuwe bestuur van het sociaal fonds van het C.O.M. Nederland. Zij gaan zorg dragen voor de maten die bijvoorbeeld door langdurige ziekte, ongeval, of andere omstandigheden in financiële of maatschappelijke problemen ‘tussen wal en schip’ zijn geraakt.

  Ik ben blij dat Ruud Zwart zich geruime tijd geleden bereid heeft getoond om samen met mij meer vorm te geven aan het fonds. Onder meer door huisbezoeken bij zieke forumleden te brengen en met constructieve ideeën te komen. Omdat het fonds tot op de dag van vandaag draait op vrijwillige bijdragen van onze leden, vraag ik u allen vriendelijk om als het kan, een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de zieke leden over te maken. Door middel van een persoonlijk bericht kunt u het banknummer van het fonds bij mij opvragen.

  Greetz,

  Dick


  Mocht men twijfels hebben aan deze berichtgeving kan men dat navragen bij forum lid
  Fusil Automatique Lourd ( oude account Falo )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt de “ouwe Rinus” was een stuk beter te pruimen dan dit verzuurde exemplaar!

  Ga natuurlijk niet in gesprek met deze Kwantiteits marinier, die probeert de baksmeester uit te hangen. veel BLA BLA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd erg leuk als mensen anoniem reageren, heb er geen moeite mee dat je kennelijk achter je anonimiteit verschuilen moet om dit kwijt te kunnen ! In tegenstelling tot andere media waar Rinus de portier speelt moet een discussie gewoon kunnen.

   Verwijderen
 4. Hier een oud bericht e-mail toen dacht hij er anders over , heb toen even FB verlaten ivm overlijden van onze zoon.
  rob.barlage@gmail.com
  Rinus, op de eerste plaats wil ik je bedanken voor je tomeloze inzet de afgelopen jaren. Zonder jouw inzet en betrokkenheid was de ziekenboeg nooit uitgegroeid tot het begrip dat het nu is.

  Het is echter je goed recht om de keuze te maken om facebook vaarwel te zeggen. Persoonlijk betreur het ten zeerste dat je voor deze weg hebt gekozen. Mede omdat ik denk dat je hiermee precies dat doet waar de heren bestuurders op uit zijn. Namelijk tweespalt zaaien tussen de mensen die de ziekenboeg groot hebben gemaakt.

  Het zal mij niet verbazen als straks de beschuldigende vinger wederom gaat in de richting van Dick. Onder het mom van zie je wel, ook daar heeft hij gezorgd voor problemen.

  Ik wens je al het goede toe en hoop dat je je beslissing nog zal heroverwegen!

  Ga je goed,

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah, Ik begrijp uit de tekst dat jij het bent Rinus! Jammer dat je dat niet even eerder laat weten., maar het past in je manier van opereren tegenwoordig, Wel bij andere , het liefst dus anoniem, berichten achter laten maar zelf op je eigen forum de deur dicht houden, dus vooruit maar.

   Alles wat onder mijn persoonlijke email adres staat (dank dat je het even publiekelijk maakt zodat nog meer anonieme artiesten mij nu bestoken met, laat ik zeggen "a- typische mails) Kan ik niet alleen bevestigen maar sta ik nog steeds achter. Sterker het is allemaal nog zo gelopen ook. Dus dank dat je mij en de lezers deze info door geeft!

   Verwijderen
 5. Perikelen bij de Mariniers Ziekenboeg
  http://www.korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=576&t=11478

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd erg leuk!! Om een link te sturen waar je vervolgens niet op kan reageren!!
   Maar dat was natuurlijk ook niet echt de bedoeling. Ik laat hem toch maar staan, het geeft goed weer de eenzijdigheid en gekleurdheid van de info die je naar buiten brengt!

   Noem een plaats of een site waar je bereid bent om een open discussie te voeren en ik zal graag met het debat aangaan!!

   Groet
   Rob

   Verwijderen
 6. Nee, Rob ik hoef niet anoniem iets hier neer te zetten. Hopelijk ken je mij als iemand die open en eerlijk wil zijn, zonder aanzien des persoon. Ik hou er van om een open dialoog te voeren, tenzij het te persoonlijk word. Dan heb ik je adres om je persoonlijk te benaderen.

  Met vriendelijke groet, nu uit Hongarije.


  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Trouwens je bent welkom op de Facebooksite en zal je toevoegen.
  https://www.facebook.com/groups/407297932811266/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten